Νομική Υποστήριξη

Η Γενική Διαχειριστική με έδρα το ΛΟΥΤΡΑΚΙ οδού Δ.Σολωμού 5, έχοντας στην διάθεσή της συνεργασία με δικηγόρους και δικαστικούς επιμελητές της Κορινθίας αλλά και του Λουτρακίου προβαίνει σε κάθε Νομική Υποστήριξη για την δικαστική διεκδίκηση οφειλόμενων κοινοχρήστων της πολυκατοικίας.

Περιοχές Νομικής Υποστήριξης σε πολυκατοικίες:
–Λουτράκι
–Κόρινθο
–Αγ.Θεόδωρους
Όταν κάποιος μισθωτής ή εκμισθωτής δεν πληρώνει τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας, τότε οι συνέπειες μπορεί να είναι εξαιρετικά δυσμενείς, οι οποίες ξεκινούν από την εγγραφή στη λίστα των κακοπληρωτών που χρησιμοποιούν οι τράπεζες και φθάνουν ως την κατάσχεση ακινήτου.
Η διαδικασία έχει ως εξής για Οφειλόμενα Κοινόχρηστα:
Σε περίπτωση που κάποιος χρωστάει κοινόχρηστα, τότε ο διαχειριστής συγκαλεί γενική συνέλευση της πολυκατοικίας με κύριο θέμα τη δικαστική είσπραξη των κοινοχρήστων.

Ο διαχειριστής, αφού η συνέλευση πάρει την απόφαση (στην οποία ορίζεται και το όνομα του δικηγόρου που θα αναλάβει την υπόθεση), δίνει εντολή στον δικηγόρο να ξεκινήσει τη διαδικασία. Ο φάκελος περιλαμβάνει όλα τα ειδοποιητήρια με τις αντίστοιχες μηνιαίες αποδείξεις ώστε ο δικηγόρος πρώτα να στείλει εξώδικο και να ενημερώσει τον οφειλέτη. Εάν ο οφειλέτης δεν ανταποκριθεί, τότε ο δικηγόρος προβαίνει στην έκδοση διαταγής πληρωμής. Εάν βγει διαταγή πληρωμής, το όνομα του οφειλέτη φιγουράρει στη λίστα του Τειρεσία.
Ο διαχειριστής τις περισσότερες φορές στρέφεται κατά του ιδιοκτήτη του ακινήτου, διότι ο μισθωτής μπορεί ανά πάσα στιγμή να φύγει. Αντίθετα, ο ιδιοκτήτης έχει ιδιοκτησία στο όνομά του, η οποία αργότερα μπορεί να κατασχεθεί και αργότερα να βγει σε πλειστηριασμό.
Ο διαχειριστής έχει και τη δυνατότητα να προσφύγει κατά του εκμισθωτή (ενοικιαστή), αλλά αυτό δεν γίνεται «σχεδόν ποτέ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν νομικοί, διότι ο εκμισθωτής μπορεί ανά πάσα στιγμή να εξαφανιστεί.

Όταν εκδοθεί η διαταγή πληρωμής (συνήθως αυτό γίνεται εντός μηνός) εις βάρος του ιδιοκτήτη, τότε ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να πληρώσει τα οφειλόμενα, ενώ στη συνέχεια μπορεί να τα διεκδικήσει πάλι διά της δικαστικής οδού από τον μισθωτή του.

Εάν ο ιδιοκτήτης δεν πληρώσει τα κοινόχρηστα, τότε ο δικηγόρος με την απόφαση διαταγής πληρωμής που έχει στα χέρια του προχωράει σε κατάσχεση του ακινήτου στο υποθηκοφυλακείο. Στη συνέχεια βγαίνει πρόγραμμα πλειστηριασμού, το οποίο κοινοποιείται και στον ιδιοκτήτη.
Επίσης, εάν ο ιδιοκτήτης δεν πληρώσει εναλλακτικά, ο δικηγόρος μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου ή τραπεζικών λογαριασμών, εφόσον το υπόλοιπο του λογαριασμού είναι άνω των 1.500 ευρώ, ή ακόμη και σε κατάσχεση του ενοικίου εις χείρας του μισθωτή του.